CABINETUL MEDICAL „PROVIDENCE”

În cadrul Fundației umanitare „Providence” funcționează un cabinet medical, care oferă acces gratuit la consultații de specialitate pentru femeile însărcinate și bolnave. Cabinetul a fost deschis în anul 1996 de către Sr. Anita Green, venită din SUA, fiind dotat cu aparatură medicală de specialitate. La început a colaborat cu Sr. Sandra Lyon, din Congregația Surorile Franciscane Bernardine, SUA, și doi medici din Cluj, iar din anul 1997 Sr. Anita a dorit o colaborare cu Surorile Baziliene specializate în domeniul medical. Astfel, s-a alăturat echipei Sr. Augusta Griguța OSBM. În anul 1998 Sr. Sandra s-a reîntors în SUA, iar în anul 2004 a plecat și Sr. Anita, lăsând cabinetul Surorilor Baziliene cu dorința de a continua misiunea. Ca responsabilă directă a cabinetului a fost numită Sr. Augusta OSBM.

Actualmente la cabinet lucrează Sr. Augusta Griguța și Sr. Adriana Doci cu specializarea asistent medical generalist și kinetoterapeut și un medic ginecolog, dr. Mirela Horge.

Serviciile medicale oferite la cabinet sunt:
– consultații medicale și îngrijiri acordate femeilor însărcinate; fete tinere însărcinate, abandonate de familie sau din familii destrămate sau cu alte probleme;
– consultații medicale de specialitate ginecologică pentru femei nevoiașe, ecografii;
– medicamente celor care nu au posibilitatea să le achiziționeze;
– recuperare neuromotorie pentru copii născuți cu dizabilități și alte probleme motrice;
– tratamente și kinetoterapie: masaj de drenaj limfatic și gimnastică medicală, pentru femeile bolnave de cancer după intervenții chirurgicale de mastectomie;
– educație de prevenție și consiliere psiho-spirituală.

Prin activitatea desfășurată la cabinet promovăm protejarea vieții de la concepere.
Cabinetul se adresează femeilor care au o situatie dificilă, a femeilor discriminate, fete singure, femei abuzate și orice femeie care nu are asigurare medicală.

Fundația umanitară Providence, Cluj-Napoca

Str. 1 decembrie 1918, nr. 130, ap. 36
Cluj-Napoca
Tel. 0753922319

Policlinica fără plată „Sfânta Familie” și Cabinet medical de familie

De-a lungul anilor mai multe surori au absolvit studii de specialitate în domeniul medical. Unele dintre ele activează la Policlinica Familia Sfântă din Cluj-Napoca, la un Cabinet de medicină de familie și la Grădinița Sf. Ana.

În limita timpului disponibil surorile care au pregătire în domeniul medical, asigură servicii de îngrijire medicală la domiciliu persoanelor bolnave și în vârstă, cu precădere celor defavorizate. Aceste surori se ocupă și de îngrijirea medicală a surorilor bolnave din comunitățile noastre.