Activități catehetice la mănăstirile Surorilor Baziliene și în parohii

După deschiderea mănăstirilor surorile au acordat o atenție deosebită catehizării copiilor, tinerilor și adulților. Este o misiune care continuă și astăzi, atât la mănăstirile noastre cât și în multe parohii din Eparhiile unde sunt surori. Activitatea de catehizare nu se încheie niciodată, e mereu necesară și importantă, pentru a transmite copiilor primele noțiuni despre Dumnezeu, despre prezența Lui în viața lor, despre iubirea și grija pe care o poartă fiecărui om. Mulți dintre copiii care au făcut cateheză cu surorile sunt astăzi preoți.

Cateheză în Eparhia de Cluj-Gherla:

Mănăstirea Sfânta Macrina, Parohia Sfântul Iosif din Gherla, Parohia Sfântul Anton din Dej, Parohia Sf. Anton din Maieru, Parohia Valea Secerului, Parohia Feldru, Parohia Năsăud, Parohia Șanț, Parohia Apahida

Cateheză în Eparhia de Lugoj

Surorile Baziliene fac cateheză la Lugoj din anul 1990, chiar de la deschiderea comunității. Au fost multe serii de copii și tineri care au frecventat orele de cateheză și de religie cu surorile, unii sunt deja părinți și își duc copiii să primească o educație creștină.

Cateheză în Eparhia de Maramureș

Surorile Baziliene de la Baia Mare fac cateheză la Mănăstirea Sfânta Maria, iar la invitația preoților au făcut cateheză în parohia Rus, Strâmtura, Ieud și continuă să facă în parohia Buna Vestire din Baia Mare și în parohia Șurdești.