Publicat la: 1 februarie 2020Secțiuni: Știri0 comentarii

Aduceți-vă aminte de înaintașii vostri cei ce v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința. (Evr 13,7)

În 4 ianuarie 2020 s-au împlinit 50 de ani de la trecerea la viața veșnică a Maicii Ana Maria Fekete, prima fondatoare a Surorilor Baziliene din România. Pentru a marca acest eveniment Surorile Baziliene din întreaga Provincie „Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria” s-au adunat la Mănăstirea „Buna Vestire” din Gherla, sâmbătă 11 ianuarie 2020.

La Sfânta Liturghie Surorile au adus laudă și mulțumire Bunului Dumnezeu pentru M. Ana și opera începută de ea, la Gherla, precum și pentru toate harurile și binecuvântarile cu care le-a copleșit în cei cincizeci de ani. Au fost ani plini de binecuvântari, sacrificii și bucurii, în care Dumnezeu și-a arătat milostivirea prin iubirea Sa nemărginită.

M. Veridiana Bolfă a făcut o prezentare în imagini a momentelor importante din viața M. Ana, fiind evidențiate în mod special demersurile făcute pentru fondarea Comunității și primirea în noviciat a zece candidate. A urmat apoi o altă prezentare cuprinzând aspecte din perioada de detenție, folosindu-se de documentele găsite în Arhiva Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Ne-am amintit cu recunoștință de M. Ana Fekete, care ascultând șoaptele Spiritului, a început înfiintarea unei noi comunități, a spus „DA”, planului lui Dumnezeu în cele mai grele și vitrege timpuri ale Bisericii Greco-Catolice. Atunci când Biserica Greco-Catolică începea să fie prigonită, ea plăsmuia o nouă comunitate de surori care să-L mărturisească pe Cristos prin slujirea și viața lor, dar care a crescut și s-a dezvoltat în pofida persecuțiilor la care a fost supusă.

A fost o zi de bucurie și comuniune pentru Surori care au venit din diferite comunități ale Provinciei, iar întâlnirea a fost într-un loc simbolic, Gherla, leagănul Comunității Surorilor Baziliene.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru această întâlnire și-l rugăm să-i dăruiască M. Ana fericirea veșnică.