Cu bucurie în suflet, Surorile Baziliene din Provincia „Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria”, au sărbătorit duminică, 19 iulie 2020, Hramul Mănăstirii „Sfânta Macrina” din Cluj-Napoca.

Sfânta Liturghie Arhierească a fost celebrată de PS. Florentin Crihălmeanu, Episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla, împreună cu Pr. Ioan Pop, capelanul Mănăstirii și un sobor de paisprezece preoți și doi diaconi. Au fost prezente Surori Baziliene din toate comunitățile Provinciei, cărora li s-au alăturat Surori din Congregația Maicii Domnului, Părinți și Frați din Ordinul Bazilian și din Ordinul Societății lui Isus, precum și mulți credincioși.

În cuvântul de învățătură, PS Florentin s-a oprit la fragmentul evanghelic al duminicii, vindecarea slăbănogului din Capernaum (Mt 9,1-8), din care s-a desprins imaginea lui Dumnezeu ca Tată iubitor care suferă împreună cu omul cazut în păcate și rămâne alături de noi chiar și atunci când greșim, ca să primim iertarea Lui și apoi să oferim și noi iertarea.

Preasfinția Sa a prezentat pe scurt viața Sfintei Macrina, model de viață pentru Surorile Baziliene, o viață comunitară „de îngeri în trup”, un mod de viață însușit și de surorile care s-au pus sub ocrotirea Sfintei Macrina. Apoi, a enumerat câteva căi alese pentru a răspândi lumina Evangheliei, amintind astfel apostolatul pe care Surorile Baziliene îl desfășoară în cadrul Bisericii și, în special în cadrul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla. A mulțumit Surorilor pentru prezența vie în viața Bisericii locale și la acțiunile pastorale.

Mulțumim Bunului Dumnezeu prin mijlocirea Sfintei Macrina, pentru această zi de har și binecuvântare, de comuniune și bucurie.