Publicat la: 18 septembrie 2020Secțiuni: Știri0 comentarii

Și în acest an, cu aceeași bucurie, deși în condiții neobișnuite, Surorile Baziliene au sărbătorit hramul Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului”, din Lugoj.

Celebrarea a avut loc în ajunul sărbătorii, începând cu rugăciunea Vecerniei, urmată de Sf. Liturghie arhiereasca celebrată de PS Ioan Călin Bot și un sobor de preoți: Pr. Angelo Pop, vicar general, Pr. Baba Teodor-protopop, Pr. Ioan Pop- parohul catedralei, Pr Cristian Chișvasi- de la Vărădia și diaconul Cristian Neagoe.

A fost prezent și PS Alexandru Mesian care la sfârșitul Sfintei Liturghii a spus un cuvânt de învățătură și a mulțumit surorilor pentru prezența și activitățile pastoral-caritative în Eparhia de Lugoj.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Ioan-Călin a scos în evidență virtuțile Preasfintei Fecioare Maria și cooperarea ei la planul de mântuire. La sfârșit, a prezentat pe scurt activitățile și apostolatele Surorilor Baziliene din România. A urmat Acatistul Precuratei Fecioare Maria cântat de surori, la care s-au alăturat toți cei prezenți.

La această sărbătoare a surorilor din Lugoj au participat mai multe Surori din comunitățile din Cluj și Gherla, împreună cu M. Veridiana Bolfă, superioară provincială. La frumoasa celebrare a luat parte un număr însemnat de credincioși, respectând regulile de igienă pentru această perioadă.

A fost o celebrare frumoasă, simplă și profundă, plină de bucurie și speranță, comuniune și dragoste frățească. Mulțumim lui Dumnezeu pentru această sărbătoare și pentru privilegiul de a avea pe Sfânta Fecioară de Mamă și protectoare!

Sr. Valentina Hădărău