Preasfințite Părinte Claudiu Lucian POP,

Binecuvântat este cel ce vine în numele Domnului. (Io 12,13)

Am primit cu bucurie vestea alegerii Preasfinției Voastre ca Episcop eparhial al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, de către Sinodul Bisericii Greco-Catolice din România și apoi confirmarea de către Papa Francisc.

În numele Surorilor Ordinului Sfântului Vasile cel Mare (Surorile Baziliene), vă adresez cele mai calde și sincere felicitări pentru noua misiune încredințată, asigurându-vă de colaborare și susținere în rugăciune.

Suntem sigure că valorile după care v-ați condus de-a lungul anilor în slujirea preoțească și ca Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore vă vor distinge și în noua misiune, fiind cunoscut de mulți ca om al lui Dumnezeu, mărturisitor al credinței și iubitor de cultură, împreună părtaș la bucuriile și speranțele celor din jur.

Alături de preoții și credincioșii Eparhiei de Cluj-Gherla vă așteaptăm să continuați munca pastorală a vrednicilor înaintași, printre care avem în memorie figura blândă a Episcopului Florentin, recent plecat dintre noi, precum și stâlpul credinței prin exemplul luminos al Fericitului Cardinal Iuliu Hossu.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze cu cele mai alese haruri, Spiritul Sfânt să vă dea darul înțelepciunii și al tăriei, iar Maica Sfântă să vă învăluie în iubirea ei maternă.

Întru mulți și sfinți ani de păstorire!

M. Veridiana Bolfă, OSBM
Superioară Provincială