Publicat la: 21 mai 2022Secțiuni: Știri0 comentarii

Credinţa lucrează împreună cu faptele. Credința curată în fața lui Dumnezeu este să-i cercetăm pe orfani, pe văduve și pe toți frații în necazurile lor. (Iac 2,22)

Îndemnați de aceste cuvinte, precum și de generozitatea mai multor persoane i-am vizitat din nou pe frații noștri ucraineni, care se află în mijlocul unui război ce-i ține sub asediu de trei luni. Privind fotografiile atașate se poate citi bucuria copiilor la vederea sosirii mașinilor încărcate cu alimente și alte lucruri de primă necesitate, încât și-au dorit mult să participe la descărcare. Surorile Baziliene și-au deschis inimile și ușile la toate mănăstirile primind copii, mame, persoane vârstnice, pe toți cei care au nevoie de adăpost. Copiii sunt pe primul loc, deoarece ei sunt foarte sensibili, de aceea Surorile încearcă să organizeze cu ei diferite activități și jocuri pentru a-i distrage de la nenorocirea din jurul lor.

Mulțumiri tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui transport, Bunul Dumnezeu să vă răsplătească pentru toată dragostea și ajutorul pe care le oferiți. Vă transmitem mulțumiri din partea ucrainenilor, care sunt profund impresionați de gesturile de fraternitate arătate, precum și urarea de iubire, pace și bună înțelegere, deoarece acestea ne fac oameni mari.